Menü Bezárás

Sült galamb spenótos, zelleres ToTu-val

Sokan csak várják, hogy a szájukba repüljön a sültgalamb.  Ez is egy opció, de reálisabb lehetőség Szabó Anita „Sült galamb spenótos, zelleres ToTu-val” receptjének elkészítése, ami egyszerre minden tulajdonsággal bír, amitől egészséges egy étel: proteindús, zsírszegény, szénhidrátszegény, rostokban gazdag.

„Sült galamb spenótos, zelleres ToTu-val” receptje

Hozzávalók

A sült galambhoz:

  • 4 konyhakész galamb (https://premiumgalamb.hu/)
  • 4 evőkanál folyékony zsiradék
  • 4 rozmaring ág
  • törött bors
  • szerecsendió

A körethez:

  • 1 nagyobb zeller
  • 20 dkg bébi spenót
  • 40 dkg Totu extrán krémes (https://capriovus.eu/totu-termekek/)
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • törött bors
  • szerecsendió

A sülthöz a galambot pillangóra vágjuk, ehhez a hátán a gerinc mentén végig vágjuk. Késsel is könnyedén megoldható, de szárnyasvágó ollóval még egyszerűbb. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Kiterítve tűzálló tálba rakosgatjuk. Meglocsoljuk a zsiradékkal. Kevés vizet öntünk alá. Mellé dobjuk a rozmaringot. Lefedve, 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd a fedést eltávolítva még annyi ideig hagyjuk a sütőben amíg a bőre szép aranybarnává nem válik. Sütés közben gyakran locsolgassuk meg a keletkezett lével, nehogy kiszáradjon a hús.

A körethez a spenótot a zsiradékon összefonnyasztjuk. A megtisztított zellert vékony szeletekre vágjuk. A Totu extrán krémest ízesítjük sóval, borssal, összezúzott fokhagymával, szerecsendióval és citromlével. Összeforgatjuk a spenóttal ( a levével együtt) és a zellerrel. Tűzálló tálba tesszük. 175 fokos sütőbe téve 40 percig sütjük, közben kétszer átforgatjuk.Tálaláskor desszertgyűrű segítségével formázhatjuk.

Na de minek ide bármit írni, csak nézzetek rá a képre!

További cikkek