Sült galamb spenótos, zelleres ToTu-val
„Sült galamb spenótos, zelleres ToTu-val” receptje
Hozzávalók
A sült galambhoz:
- 4 konyhakész galamb (https://premiumgalamb.hu/)
- 4 evőkanál folyékony zsiradék
- 4 rozmaring ág
- törött bors
- szerecsendió
- só
A körethez:
- 1 nagyobb zeller
- 20 dkg bébi spenót
- 40 dkg Totu extrán krémes (https://capriovus.eu/totu-
termekek/) - 2-3 evőkanál citromlé
- 5 dkg kókuszolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- törött bors
- szerecsendió
- só
A sülthöz a galambot pillangóra vágjuk, ehhez a hátán a gerinc mentén végig vágjuk. Késsel is könnyedén megoldható, de szárnyasvágó ollóval még egyszerűbb. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Kiterítve tűzálló tálba rakosgatjuk. Meglocsoljuk a zsiradékkal. Kevés vizet öntünk alá. Mellé dobjuk a rozmaringot. Lefedve, 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd a fedést eltávolítva még annyi ideig hagyjuk a sütőben amíg a bőre szép aranybarnává nem válik. Sütés közben gyakran locsolgassuk meg a keletkezett lével, nehogy kiszáradjon a hús.
A körethez a spenótot a zsiradékon összefonnyasztjuk. A megtisztított zellert vékony szeletekre vágjuk. A Totu extrán krémest ízesítjük sóval, borssal, összezúzott fokhagymával, szerecsendióval és citromlével. Összeforgatjuk a spenóttal ( a levével együtt) és a zellerrel. Tűzálló tálba tesszük. 175 fokos sütőbe téve 40 percig sütjük, közben kétszer átforgatjuk.Tálaláskor desszertgyűrű segítségével formázhatjuk.
Na de minek ide bármit írni, csak nézzetek rá a képre!